"آذربایجان اویرنجی حرکاتی- آذوح"

مرامنامه

اساسنامه 

نظامنامه

آیین نامه سایت

"جنبش دانشجویی آذربایجان- آذوح" اولین تشکیلاتی است که در حرکت ملی معاصر آذربایجان به صورت گروهی و به جرم فعالیت حزبی محاکمه شد.

ترس شدید رژیم ایران و نیروهای امنیتی از آذوح و درنتیجه، برخورد گسترده و خشن امنیتی با اعضای آن موجب شده بسیاری از ویژگیهای منحصر بفرد آن مجال بیان عمومی نیابد و جنبه های گوناگون اثرگذاری آذوح بر حرکت ملی آذربایجان ناگفته باقی بماند. تا پیش از دستگیری گسترده ی اعضای آذوح، وزارت اطلاعات ایران فعالین سیاسی آذربایجان را در بیشتر اوقات منفردا و عموما به جرم تبلیغ علیه نظام دستگیر و محاکمه می نمود. اما به دلیل فعالیت تشکیلاتی آذوح و نگرانی مفرط رژیم از گسترش تفکر کار تشکیلاتی در میان فعالین آذربایجانی، طی چندین ماه برخورد شدید امنیتی با اعضای آذوح در تابستان 1387 شاهد اولین رویارویی علنی وزارت اطلاعات ایران با یک تشکیلات سیاسی آذربایجانی گردیدیم. 9 تن از منتسبین به جنبش دانشجویی آذربایجان بازداشت شدند، بیش از 3 ماه را در انفرادی به سر بردند و نهایتا برای 6 نفر از آنان به جرم تاسیس تشکل آذوح و فعالیت در آن از ابتدای سال 1385 در مجموع حکم 18 سال زندان صادر گردید.

 

a

 

b

 

موفقیتهای آذوح تا بدانجا پیش رفت که دادستان وقت آذربایجان شرقی در کیفرخواست خود ضمن اشاره به تمامی فعالیتهای آذوح نوشت: آذوح در بسیاری از دانشگاههای ایران همچون تهران، اصفهان، گیلان، اردبیل، ارومیه، همدان، تبریز، خوی، ماکو، نقده و جلفا عضوگیری کرده و عملا در حال تبدیل شدن به بزرگترین حزب شمال غرب ایران است.

این امر به خوبی نشان می دهد مبارزات منسجم و متشکل اعضای آذوح تا چه میزان خشم و نگرانی وزارت اطلاعات ایران را برانگیخته است. آذوح، هدایتگر دانشجویان آذربایجانی در دوران گذار آنان تا رسیدن به احزاب آذربایجانی است. در عین کار تشکیلاتی و دارا بودن چارت اجرایی-عملیاتی مشخص و دیگر ملزومات یک حزب، در تلاش برای دخالت در حوزه ی عملیاتی احزاب آذربایجانی نبوده است. سیستم عضوگیری آذوح اکثرا معطوف به دانشجویان است و هدف اصلی آن تربیت کادر تشکیلاتی متفکر، تحلیلگر، شجاع و آشنا و عجین با فرهنگ مبارزه برای جذب در حرکت ملی است.

 

c

 

 

پس از دستگیری هسته ی مرکزی آذوح، مشخص گردید وزارت اطلاعات ایران در پی دستگیری بیش از 30 تن از منتسبین به آذوح بوده که به دلیل اعتراضات گسترده ی سازمانهای حقوق بشری و صدور سه بیانیه ی سازمان عفو بین الملل در محکومیت بازداشت اعضای آذوح و حبس طویل المدت آنان، از بازداشت دیگر اعضا دست کشیده است. این موضوع موجب گردید کمیته ی مرکزی آذوح جهت حفظ امنیت اعضا و همچنین حل برخی مسائل درون تشکیلاتی، از اواخر سال 1387 ارگان خبری تشکل را به حالت نیمه تعطیل درآورده و بیانات و اخبار را از طریق وبلاگی نیمه فعال انتشار دهد.

 

e

 

f

 

g

 

در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1388 گروهی از اعضای آذوح با همراهی جمعی از فعالین دانشجویی آذربایجان فعالیت در ستاد دانشجویی کروبی در تبریز را عهده دار شده و این ستاد توانست به یکی از موفقترین تجربه های ملی-سیاسی در این شهر مبدل گردد.

ستاد دانشجویی تبریز که بعدها به ستاد میللتچیها معروف شد توانست در 1 ماه فعالیت خویش خاطره ای ارزشمند به جای گذارد. چاپ و تکثیر هزاران برگ نشریه و اعلامیه ی حرکت ملی، برگزاری بزرگداشت روز دانشجوی آذربایجان، برگزاری راهپیمایی اعتراضی در 1 خرداد، برگزاری راهپیمایی در اعتراض به دستگیری بازداشت شدگان روز 1 خرداد 88، برگزاری تجمع در اعتراض به توهین محمد خاتمی به ملت ترک، حضور در میتینگ موسوی در تبریز که به درگیری و بازداشت گسترده ی فعالین منجر گردید، برگزاری میتینگهای هر روزه و سردادن شعارهای ملی در سطح شهر، برگزاری میزگردهای هر روزه و انتقاد آشکار از رژیم ایران تنها بخشهایی از این فعالیتها به شمار می روند.

ستاد دانشجویی آن چنان جوی به راه انداخت که دامنه اش تا تهران را نیز فراگرفت و کرباسچی را مجبور کرد در زمان حضور در ستاد و در مقابل دهها تن از حاضرین به حرکت ملی آذربایجان بپردازد و به دلیل تمامی ظلمهای رژیم ایران عذرخواهی نماید. سخنگوی کروبی(کرباسچی) در ستاد تبریز آنچنان گرفتار شد که گفت کروبی را مجبور به قبول فدرالیسم خواهد کرد و نادیده گرفتن 400 هزار رای آقای چهرگانی و بازداشت ایشان را نشانه ی ننگ جمهوری اسلامی ایران دانست.

فعالیتهای ستاد میللتچیها در تبریز، عواقبی نیز در پی داشته و در طول فعالیت 1 ماهه اش بیش از 10 فعال ملی آذربایجان که در ستاد فعالیت داشتند بازداشت و به حبسهای طویل المدت محکوم گردیدند.

اما این پایان کار نبوده و وزارت اطلاعات ایران نقشه های دیگری نیز در سر داشت. نیروهای امنیتی قصد داشتند ضمن ارتباط دادن حرکت ملی آذربایجان با اعمال تروریستی و بمبگذاری در شهرها، فعالین ملی را با احکامی بسیار سنگین روبرو ساخته و ریشه ی فعالیت سیاسی در آذربایجان را بخشکانند. در این سناریو، اعضای ستاد میللتچیها نیز قربانیان نقشه بودند.

چهارشنبه 3 تیر و تنها چند روز پس از درگیریها در تبریز و بازداشت تعدادی از اعضای ستاد، وزیر اطلاعات در جمع خبرنگاران حاضر شده و از خنثی سازی عملیات بمبگذاری در جریان حضور موسوی در تبریز و ارتباط آن با ستاد کروبی خبر داد. وی به دروغ گفت: "همه این افراد وسایل آنها و بمب هایی که به صورت دستی ساخته شده بود ضبط و دستگیر شدند."

http://www1.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100910282454

یک روز بعد روزنامه ی کیهان در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشت: "عوامل خارجي به دنبال انفجار بمب در تبريز بودند". کیهان از بازداشت "اکثر" خرابکاران و لزوم "تشديد برخورد" با آنها خبر داده و نوشت که "عوامل مزبور برنامه هايي نيز براي روزهاي بعد از انتخابات رياست جمهوري داشتند".

http://www.magiran.com/npview.asp?ID=1890340

نقطه ی اوج این سناریو در جایی است که وزیر اطلاعات وقت، محسنی اژه ای در گزارش ویژه ی خبری در شبکه ی دو تلویزیون ایران در 7 تیر 1388 حضور یافته و اعضای ستاد را تروریستهای بمبگذار معرفی می کند! ویدیوی این گفتگو را می توانید از لینک زیر مشاهده فرمایید(از دقیقه ی 3):

https://www.youtube.com/watch?v=XoSQ-9CuzQ0

اژه ای گفت: "برخی عوامل ضد انقلاب با نفوذ در ستاد مهدی کروبی و با هماهنگی برخی اعضای این ستاد درصدد بمبگذاری در سخنرانی موسوی در تبریز بودند تا از این طریق در جهت ایجاد یک فضای روانی به سود موسوی و نیز یک فضای بی‌اعتمادی نسبت به کاندیدای مقابل(احمدی‌نژاد) اقدام کنند». بالاترین مقام امنیتی کشور ادامه می دهد: "این جریان هیچکدام از نامزدها را قبول نداشت".

http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/page/178/1/17520/0

در كيفرخواست پرونده ی متهمان وقايع پس از انتخابات که توسط دادستان تهران تهیه و از تلویزیون ایران منتشر گردید آمده است: "گروه‌هاي قوم‌گرا و تجزيه‌طلب نيز که سال‌هاست با هدايت دشمنان قسم خورده اين مرزوبوم براي فروپاشي اين سرزمين تلاش مي‌کنند نيز در اين دوره از انتخابات رياست جمهوري بيکار ننشسته و اجراي بخشي ديگر از سناريو را بر عهده گرفته بودند ..... آنان در ستاد انتخاباتي آقاي کروبي با هدف جمع‌آوري اطلاعات و تاثيرگذاري نفوذ مي‌کنند و در راستاي تقويت اختلافات بين طرفداران کانديداها و اغتشاشگري از اين رهگذر مي‌پردازند و اقدام به طراحي انفجار حين سخنراني آقاي ميرحسين موسوي در استاديوم شهر تبريز مي‌كند. لازم به ذکر است از متهمان اين پرونده دو قبضه سلاح و تعداد 20 بمب به‌دست آمده است."

http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=58696

وزیر اطلاعات ایران در سخنان خود از سه گروه که درصدد بمبگذاری و ایجاد اغتشاش بوده اند نام می برد: جندالله در بلوچستان، انجمن پادشاهی در شیراز و ستاد کروبی در تبریز.

از این سه گروه، دو عضو انجمن پادشاهی (آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی) که در ایام انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بودند پس از برگزاری دادگاههای نمایشی و پخش آن از تلویزیون ایران اعدام گردیدند. عبدالمالک ریگی بلوچ نیز تنها چند ماه بعد و در اسفند 1388 بازداشت و پس از مدتی اعدام شد.

در آذربایجان هم بسیاری از اعضای ستاد میللتچیها بازداشت و با احکام حبس طویل المدت روبرو گشتند. این فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان توسط میرزامحمدی(دادستان وقت آذربایجان شرقی) و هاشم زاده(بازپرس ویژه ی پرونده های امنیتی) در زندان تبریز مورد تهدید قرار گرفته و برخی از آنها از انتقال به تهران مطلع شدند.

با این حال، تمامی تهدیدات و فشارهای نیروهای امنیتی ایران نتوانسته بر فعالیت تشکل آذوح خدشه ای وارد نماید و این تشکیلات همچنان با تمامی قدرت خود در راه آزادی ملت آذربایجان قدم بر می دارد.

گفتنی است از روز 12 اسفند سال 1389 و پس از برطرف شدن برخی مشکلات، ارگان خبری تشکل آذوح بار دیگر فعالیت رسمی خود را آغاز نموده و منسجم تر از قبل به کار خود ادامه می دهد.

لازم به ذکر است چهار آدرس اینترنتی زیر انعکاس دهنده ی نظرات و دیدگاههای رسمی آذوح می باشند:

www.azoh.org

www.azoh.net

www.azoh.info

www.azoh.biz

گوج، بیرلیکده دیر...

 

 

*************************************

 

بیوگرافی: سخنگوی آذوح

امیر مردانی، فعال ملی آذربایجان و از دیار سولدوز، در مرداد سال 1364 متولد شده و پس از چندین سال زندگی در اورمیه و سولدوز از 6 سالگی همراه با خانواده ی خویش ساکن تبریز گردید. وی پس از قبولی در دانشگاه سراسری تبریز تحصیلات خود را در رشته ی مهندسی برق-الکترونیک ادامه داده و مبارزات سیاسی وی شکلی تازه گرفت. در این سالها حضور او در تحصنهای دانشجویی، میتینگها، پخش شبنامه ها و... بارها احضار، بازداشت و شکنجه او را در پی داشت. دستگیری در خرداد و شهریور 1385، احضار و بازجویی در زندان تبریز در مهر و دی 1385، احضار به کمیته ی انضباطی دانشگاه تبریز 1386، دستگیری در مرداد 1387 و بازداشت در خرداد 1388 نمونه هایی از این دست به شمار می روند. وی در سال 1387 به همراه 8 دوست دیگر خود بازداشت و به جرم تشکیل گروه آذوح محاکمه و به تحمل سه سال حبس محکوم گردید.

از شکنجه های ایام بازداشت می توان به حبس 50 روزه در سلول انفرادی، سوزانده شدن نقاط مختلف بدن به وسیله ی جریان برق، قطع عصب حسی انگشت و... اشاره نمود. در خرداد 1388 نیز او پس از بازداشت و انتقال به کلانتری شماره 11 تبریز توسط چندین مامور امنیتی در مقابل دیدگان دیگر بازداشت شدگان با کابل و باتوم فنری مورد حمله قرار می گیرد و نهایتا با وساطت رئیس کلانتری این ضرب و شتم یک ساعته به پایان می رسد. جالبتر آنکه یکی از این ضاربان، قاضی کیانوش شکوه تازه است. رئیس شعبه ۱۰۴ دادگاه عمومی جزائی شهرستان تبریز و بازپرس سابق شعبه ششم دادسرای عمومی و انقلاب تبریز که پیش از آن در سال 1385 ریاست دادگاه امیر مردانی را بر عهده داشت این بار در کلانتری 11 تبریز نقش شکنجه گر را نیز ایفا می کند.

فشار نیروهای امنیتی نه فقط شخص وی که خانواده اش را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در جریان دستگیری او در شهریور 1385 مادر ایشان به اتهام اعتراض به قاضی دادگاه(شکوه تازه) به 3 ماه حبس تعزیری محکوم گشت. خواهر وی نیز به دلیل فعالیتهای هویت طلبانه اش توسط کمیته ی انضباطی دانشگاه علوم پزشکی تبریز توبیخ کتبی گردیده و از حضورش در انجمنهای دانشجویی جلوگیری به عمل آمد. پدر خانواده نیز در پی بازداشت در یکی از دیدارهای تیم تراختورسازی در تبریز، برای هفته ها مجبور گردید در روز دیدار تراختورسازی در تبریز خود را به بازداشتگاه وزارت اطلاعات معرفی کرده و چندین ساعت در بازداشت به سر برد.

مردانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1388 با همراهی جمعی از فعالین دانشجویی آذربایجان ریاست ستاد دانشجویی کروبی در تبریز را عهده دار شده و این ستاد توانست به یکی از موفقترین تجربه های ملی-سیاسی در این شهر مبدل گردد. او در 25 خرداد بازداشت و توسط میرزامحمدی(دادستان وقت آذربایجان شرقی) و هاشم زاده(بازپرس ویژه ی پرونده های امنیتی) در زندان تبریز مورد تهدید قرار گرفته و از انتقالش به تهران مطلع شد

ظهر 28 خرداد وی جهت ابلاغ حکم حبس (مربوط به پرونده ی سال 1387) به دادگستری برده می شود اما در بازگشت او به زندان تبریز در پی ناهماهنگی ماموران دادگستری و مسئولان زندان فرصتی چند دقیقه ای به وجود آمده و کمک و فداکاری شجاعانه ی فعالینی که مسئولیتی در زندان تبریز داشتند باعث می شود امیر مردانی موفق به فرار از زندان گردد. او پس از یک ماه زندگی مخفی در تبریز و اورمیه توانست از ایران خارج گشته و هم اکنون نیز به عنوان پناهنده ی سیاسی در سوئد به سر می برد. گفتنی است با انتخاب کمیته ی مرکزی آذربایجان اویرنجی حرکاتی- آذوح، امیر مردانی به عنوان سخنگوی آذوح در خارج از ایران مشغول به فعالیت است.

 

Picture2

 

 

****************************************************************

بیوگرافی: آذوح‌ون تورکیه تمسیلچی‌سی

آرش مکاریدوست بئی 1366 تاریخ‌ینده سولدوز شهرینده آنادان اولوب، او شهرده تحصیلاتین دیپلم مدرکین آلاناقدر دوام ائتدیردی. آرش بئی الکتریک اوره تیم و داغیتیم مهندیس لیک بؤلومونده لیسانس مدرکینی تبریز-توفارقان یونیورسیته سینده بیتیرمیشدیر.

وطن پرورلیک و آنا یوردونا اولان سئوگینین نه اولدوغونو آیله سینده دویوب اؤیرنن آرش مکاریدوست، آزربایجان میللتین آزادلیغی اوغروندا بیر چوخ فعالیت لر گؤستردی. دفعه لرجه دووار یازمالار، کیتابچا و بروشور و بیلدیری پایلاشیملاری و آکسییالارا قاتیلماق و... بو چالیشملارادان بیر نئچه اؤرنکدیر.

آرش بئی فعالیتلریندن دولایی دفعه لرجه ایران رئژیمی طرفیندن توتوقلانیب، آغیر جزالارا و تهدید لر ایله قارشیلاندی. 1385جی ایل خورداد اولایلاری عرفه سینده، سولدوزدا گونئی آدربایجان شهیدلری حاققیندا بیلدیری یایارکن سیپاه طرفینده ن توتوقلاندی و نئچه گونلوک سورغویا چکیلدیکده ن سونرا تعهد آلیناراق بوراخیلدی.

1385جی ایل مهر آییندا اوخوللارین آچیلماسینین 1.جی گونو (مهر آیین ایلک گونو) (بیر آی اؤنجه ده ن سیپاه اطلاعات طرفینده ن تعقیب ائدیلدکده ن سونرا) سولدوز بلدییه مئیدانین دا اعتراض یورویوشو باشلامادان همن اؤنجه توتوقلاندی، و او آندان اعتیباره ن میللتین گؤزو اؤنونده ایشکنجه ائدیله رک ماشینا میندیریلیب، اورادان اوزاقلاشتیریلدی.

ایکی هفته بویونجا (بیر هفته سیپاه و بیر هفته اطلاعات) گئجه گوندوز سورغویا چکیلیب، چوخ آغیر ایشکنجه لر و دیله آلینمایاجاق و اینسان لیق دان اوزاق داورانیشلارا معروض قالدی. ایکینجی هفته نین سونوندا سولدوز محکمه سینه گؤتورولدو و اورادا سولدوزون دوستاغینا گؤندریلمه سینه حکم وئریلدی. بو حاقسیزلیغا اعتراض ائدیب قاضینین وئردیغی حوکمو رسمی شکیلده ابلاغ اولماسینی ایسته ین آرش بئی، قاضی طرفینده ن حقارت لره معروض قالیب و اورداکی گوج لر طرفینده ن محکمه سالونوندا تکرار ایشکنجه ائدیلدی.

سولدوز حبس خاناسیندا سیاسی لر اوچون آیریلان بیر بوش کوغوش (بند) وارکن زینا، قتل و اویوشتوروجو سوچوندان سوچلانان محکوملارین اولدوغو کوغوشا آپاریلدی. بیر آی بویونجا رئژیمه ساتیلمیش توتساقلار طرفیندن حقارت لره معروض قالماق لا یاناشی، هر گون موحدی آدلی اطلاعات قووه سی طرفیندن چاغیریلیب، آجیماسیزلیغا مشهور اولان بو ایران مزدورو طرفیندن ساعاتلارجا سوغویا چکیلیب اهانتلره معروض قالیردی.

نهایت ائو سندی ایله کئچیجی اولاراق آزادلیغا بوراخیلیب، ایکی آی سونرا اورمو اینقلاب محکمه سی 3.جو شعبه سینده 6 آی حبس جزاسیله قارشیلاندی. آرش مکاریدوست بو اولایلاردان سونرا هر بیر میتینگ و یا اعتراض آکسیاسی کئچیریلمه ده ن اطلاعات طرفینده ن توتوقلانیب تهدید و ایشکنجه لره معروض قالیر، یاخود میتینگ لره قاتیلماماق اوچون تعهد وئمگه زورلانیردی.

2007 دن خوی یونیوئرسیته سینده ائیتیمینه داوام ائدیب 2009 دا اؤن لیسانس مدرکین آلدی و آینی ایل تبریز-توفارقان یونیوئرسیته سینده الکتریک اوره تیم و داغیتیم بؤلومونده تحصیله باشلایاراق 2012 ده لیسانس مقطعینی بیتیردی.

فعالیت لرینده ن دولایی توفارقان یونیوئرسیته رئیسی و آینی زاماندا یونیوئرسیته نین حراستی طرفینده ن دفعه لر جه یونیوئرسیته ده ن قووولاجاغینا داییر تهدید اولوندو و دفعه لر جه اطلاعات قووه لری درس ساعاتلاریندا اونو سورغویا چکمک اوچون گلمیشلر. او گونلرده آرش بئی میللتین هارایی نی دونیایا چاتتیرماق اوچون بیر چوخ وئبلوق آچیب (قانلی سولدوز و...) خبر یایماغا جهد ائتمیشدیر. توتساقلارین خبرلری نی یاییب، آئیله لریله ایلکیلنیب اونلارین احتیاجاتی نی بین الخالق اورقانلارا چاتتیرماق بو ایشلردن بیر اؤرنکدیر. بو وئبلوقلارین باخیجی ساییسینین چوخ اولدوغوندان دولایی هر بیریسی نئچه زامان فعالیتدن سونرا ایران امنیتی قووه لری امری ایله فیلتر اولونموشدور.

تحصیلاتین بیتیردیکده ن سونرا اجباری عسگرلیگه باشلاییب و اورادا دا فعالیت لرینده ن دولایی دفعه لر جه اینفرادی حجره لره آتیلمیشدیر. عسگر لیغین 5.جی آییندا تهرانین ترافیک پلیسی بؤلومونده گؤره و یاپارکن بیر تصادف دا آغیر یارالاندی آنجاق تداوی اوچون هئچ بیر ساغلیق مرکزینه بیلرک ده ن گؤتورولمه ییب، گؤره و یاپدیغی یئرده (مرکز راهنمایی رانندگی منطقه 12) اؤز ایمکانلاری ایله سول آیاغینا آتل یاپاراق ساغلیق مرکزینه گئدیب و ساغلیق ندینی ایله عسگرلیغی بیتیردی.

عسگرلیک ده باشینا گلن قضا نی آتلاددیقدان سونرا تبریزده چالیشماغا باشلاییر و بیر نئچه گون گئچدیکده ن سونرا ایشینه سون وئریلیر. باشقا بیر ایش تاپیر و یئنه ده بیر نئچه گون سونرا ایشینه سون وئریلیر. بو ایشده ن آتیلمالار ان آزی 5 دفعه اوز وئریر. نهایت 1392 فروردین آیین 18.جی گونونده تبریز ایطلاعاتی طرفینده ن بو ایش لرده ن نده ن قوولدوغونو آنلاتان بیر تلفن گلیر وگیردیغی ایشلرین اونلارین طرفینده ن سون بولدوغونو آنلاییر.

آرش مکاریدوست اؤزونه ایش قورماق اوچون یئنی بیر ایشه باشلاییر آما کئچمیشده توتوقلاندیغی اوچون چالیشما ایذنی وئریلمیر و گرکچه ایسه آذربایجان میللی حرکاتینا منصوب اولدوغو گؤستریلیر. ایران اطلاعاتی طرفیندن آرش بئییه "اگر رئژیم ایله ایش بیرلیک ائدرسن داها یاخشی یئرلرده ایش تاپاجاقسان" سؤزو وئریرلر آما او شرفینین هر ندن اوستون اولدوغونو وورغولاییب بو اوتانمازجا سونولان تکلیفی گئری چئویریب و نرمال بیر ایشچی کیمی گونو بیرلیک چالیشیب گونو گئچیرمه یه باشلادی. 1392.جی ایلین تیر آییندا ائوله نیب آئیله قوردو. آنجاق رئژیمین باسقیلاری بیتمک بیلمه دیغی و حیاتینی گونو گونده ن زورلاشتیردیقلاریندان دولایی اؤز دوغما توپراقلارینی و وطنینی ترک ائتمه یه مجبور اولوب، ترکیه ده بیرلشمیش میللت لره سیغینماجی اولدوغونو بیلدیریب.

1392.جی ایلین آذرآییندان ترکیه یه داشینینب و فعالیت لرینه او اؤلکه ده دوام ائتدی. 2017 ده آذوح تشکیلاتینا گؤنول وئره ره ک اونلارلا ایش بیرلیغینه باشلادی و سیغینماجی لیق حیاتینین زورلوقلارینا یاخیندان تانیق لیق ائتدیغی اوچون آذوح تشکیلاتینین یاردیمی ایله بیر یاردیم درنکی برپا ائدیب، مرکزین سوروملوسو اولاراق فعالیت گؤسترمک ده دیر. بو درنک ترکیه ده حال حاضیردا یاشاماقدا اولان گونئی آذربایجانلی میللی فعاللارین آز دا اولموش اولسا سیرتلاندیغی زورلوقلارین یوکون آزالتماق آماجی ایله مالی یاردیملار ائتمک اوچون قورولوبدور. سیغینماجی لار یاردیملاشما مرکزی- گونئی آذربایجان (SYM-GA) بوگونه قدر بوتون آجیماسیزلیقلارا رغمن سویداشلاریمزا یاردیم ائتمگه داوام ائتمیشدیر.

آرش مکاریدوست 2017جی ایلدن اعتبارن آذوحون تورکیه تمسیلچیسی دیر.