آذوح: «فریبا وفی» نویسنده آزربایجانی اهل تبریز به خاطر رمان “ترلان” نامزد دریافت عنوان بهترین نویسنده سال ۲۰۱۷مؤسسه آلمانی «LITPROM» شد. وفی از نویسندگان چیره دست تورک است که بنا به گفته خودش در حسرت نوشتن به زبان مادری اش یعنی تورکی است وی در یکی از مصاحبه هایش با اشاره به این موضوع گفته بود : برای دستیابی به موفقیت حرفه ای ام ناگزیر از انتخاب زبان فارسی برای نوشته هایم بودم در حسرت خلق اثری به زبان مادریم هستم و امیدوارم روزی این اتفاق خوب در زندگی کاری ام بیافتد.
رمان «ترلان»، ۱۶ سال پیش نوشته شده است. پس از ۱۶ سال از تاریخ انتشار کتاب، موسسهای آلمانی با نامزد کردن نویسنده آن به عنوان بهترین نویسنده سال ۲۰۱۷ این کشور از آن تقدیر میکند. «LITPROM» موسسهای غیردولتی است که با همکاری مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت و البته جمایت مالی دولت آلمان فعالیت میکند و هر ساله بهترین آثار منتشرشده در «آسیا»، «آفریقا»، و «آمریکای لاتین» را برای ترجمه به زبان آلمانی برمیگزیند و تلاش میکند مخاطبهای آلمانی زبان را با آن اثر خاص آشنا کند. با توجه به آرای مخاطبها «فریبا وفی» از شانس بیشتری برای دریافت این جایزه برخوردار است.
«ترلان» ماجرای دختری تبریزی است که به دلیل گرایشات سیاسی چپ مجبور میشود، به کار نگبهانی مشغول شود. وی برای انجام این کار به همراه دوستش، «رعنا» به تهران میآید و وارد مدرسه نظامی میشود. علاقه زیادی به مطالعه دارد و همین موضوع سبب میشود به نوشتن داستان رو بیاورد.
وفی خالق آثاری چون «پرنده من» و «رویای تبت» وی تاکنون برنده جوایز معتبر ادبی شده است. داستانهایش به زبانهای مختلفی از جمله انگلیسی، سوئدی، عربی، ترکی، و ژاپنی ترجمه و منتشر شده است«فریبا وفی» سال ۱۳۴۱ در شهر «تبریز» به دنیا آمد. اولین مجموعه داستانی وی تحت عنوان «در عمق صفحه» در سال ۱۳۷۵ در نشر «چشمه» و دومین مجموعه وی با نام «حتی وقتی میخندیم» در نشر «مرکز» منتشر شد.
«پرنده من» اولین داستان بلند این نویسنده در سال ۸۱ توسط نشر «مرکز» منتشر شد و مورد استقبال مخاطبن و مراکز ادبی قرار گرفت. «پرنده من» برنده سومین دوره جایزه «هوشنگ گلشیری» و دومین جایزه ادبی «یلدا» شده است. همچنین از طرف بنیاد جایزه ادبی «مهرگان» و جایزه ادبی «اصفهان» نیز مورد تقدیر قرار گرفته است. داستان «رویای تبت» نیز در سال ۱۳۸۴ در نشر «مرکز» منتشر و جایزه بهترین رمان دوره ششم جایزه «هوشنگ گلشیری» شد. داستان «ترلان» نیز در سال ۱۳۸۲ در نشر «مرکز» منتشر شده است.