آذوح: با اینکه هفته دولت نیز با افتتاح و کلنگ زنی طرحهای مختلف به پایان رسید اما کارگران روغن نباتی جهان هنوز هم غرق در مشکلات به دنبال مسئولان و وعده های امیدوار کننده ها می گردند.
هفته دولت امسال نیز با افتتاح ها و کلنگ زنی چندین پروژه به پایان رسید و مسئولان با ارائه گزارشی از برخی پروژه های صنعتی و تولیدی به میزان اشغال زایی آنها نیز می پرداختند اما کسی سراغی از کارگران روغن نباتی جهان که ماه هاست روغن بیکاری را بر تن خود زده اند نگرفت.
این کارگران بعد از انجام چندین تجمع در مقابل ادرات و سازمانهای مختلف حال خسته از بی مهری مسئولان به دنبال گوشی برای شنیدن حرفهای خود می گردند.
یکی از کارگران اخراج شده کارخانه روغن نباتی جهان در گفت و گو با مهرزنجان، افزود: ما از کارگران روغن نباتی جهان هستیم که نزدیک ۱۰ سال در آن کارخانه کار کرده ایم.
وی با بیان اینکه ماجرای اخراج کارگران روغن نباتی جهان از بهمن ماه سال گذشه آغاز شده است، تصریح کرد: پروژه ای آمد که حدود ۹۰ نفر را اخراج کردند و بعد از آن حدود ۱۱۸ نفر اخراج شد که جمعا نزدیک ۲۰۰ نفر از این شرکت تعدیل شدند.
این کارگر با بیان اینکه بعد از این ماجرا ما در مقابل استانداری تجمع کردیم، افزود: از آن موقع تا الان حقوق نگرفتیم و مسئولان استانداری وعده و وعیدهایی برای بازگشت به شرکت داده اند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۲ زمانی که این شرکت واگذار شد تعداد کارگران این شرکت ۶۵۴ نفر بودند در حالی که بعد از ابتدای سال ۱۳۹۶ صرفا بخاطر اینکه مسئولان اعلام کنند این کارخانه تعطیل نشده است با تعداد ۱۲۰ نفر ادامه کار می دهد .
وی گفت: به ما قول دادند که ما را به شرکت ها و بیمه بیکاری معرفی کنند و تا الان حتی یک نفر موفق نشده است از بیمه بیکاری ریالی دریافت کند.
وی در خصوص بیمه خود گفت: ۱۷ ماه بیمه ما قبل از عید کلا صفر است و تامین اجتماعی قبول نمی کند که ما سابقه بیمه داریم و می گوید هر موقع که کارفرما پول را واریز کند بیمه ها بروز می شود.
این شهروند تصریح کرد: مدیر اداره کل تامین اجتماعی میزان بدهی شرکت به بیمه را حدود ۳ میلیارد و هفتصد میلیون عنوان کرده است.
وی ادامه داد: استانداری در اردیبهشت ماه لیستی از تعداد ۲۶ کارگر برای معرفی به راشا کاسپین تهیه کرد که تا الان حتی از یک نفر از این تعداد دعوت به کار نشده است.
این کارگر اخراج شده گفت: همه کارگران اخراج شده الان بیکار هستند و ما بیمه بیکاری را برای همین روزها می ریخیتم در حالی که الان ریالی از آن دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: بیمه ی من از حقوقم کسر شده است و اینکه تامین اجتماعی نتوانسته ۳ درصد را از کارفرما بگیرد من باید بروم از کارفرما بگیرم؟
مسئولان اصرار دارند بگویند کارخانه تعطیل نشده است
این کارگر با تاکید بر اینکه دغدغه مسئولان این است که بگویند کارخانه روغن نباتی جهان فعالیت می کند ، ادامه داد: تعداد کارگران اخراجی از سال ۱۳۹۲ تا اخر سال ۱۳۹۵ نزدیک ۵۲۰ نفر بوده است و در حال حاضر حدود ۱۲۰ نفر فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: زمانی که کارخانه دولتی بود از بانک ها از بابت بدهی این شرکت به این مکان برای توقیف می آمدند در حالی که از سال ۱۳۹۲ به بعد کسی برای پیگیری حقوق خود نیامده است.
این کارگر در مورد نوع قرارداد کارگران اخراج شده، با بیان اینکه باید یک قرارداد دست ما و دیگری در دست کارفرما باشد، گفت: از زمانی که شرکت خریده شده است قرارداد یک طرفه امضا شده و به ما و اداره کار قراردادی داده نشده است.
وی با بیان اینکه کارفرما حکم کارگزینی به ما نداده است، تصریح کرد: اداره کار در طول این مدت کاری نکرده است.
این شهروند با تاکید بر اینکه فقط یک قرارداد داشتیم و آن هم دست کارفرما بود، ادامه داد: مسئولان هم می دانستند که ما قرارداد نداریم.
وی ادامه داد: در این مدت چرا تامین اجتماعی پیگیری نکرده است که چرا شرکت لیست بیمه را پیگیری و واریز نکرده است؟
این کارگر گفت: نهایت درخواست ما از مسئولان این است که بتوانیم به کار برگردیم و از مسئولان تقاضای رسیدگی به این امر را داریم.
ارزش روغن توقیف شده نیم میلیارد تومان است
کارگر دیگر با بیان اینکه مسئولان قول حمایت دادند، اظهار داشت: ما با همکاری مراجع قضایی حکم توقیف اموال گرفتم در حالی که مسئولان استانداری توقیف اموال را ممنوع کردند و گفتند که به هیچ عنوان پرسنل حق ندارند چیزی از کارخانه خارج کنند و همه توقیف ها باید داخل کارخانه باشد.
وی ادامه داد: نهایتا ما حکم خروج اموال را گرفتیم و با ماشین های بین راهی اموال توقیف شده را جابجا کردیم.
این شهروند با بیان اینکه استانداری اعلام کرده که این کارگران حق و حقوق ، سنوات و بیمه بیکاری خود را دریافت می کنند، ادامه داد: هیچ کدام از این وعده ها عملی نشده است و من تا الان ریالی از بیمه دریافت نکرده ام.
این کارگر ادامه داد: با توجه به اینکه مسئولان نامه دادند که شما بیکار نمی شوید، تصریح کرد: انتظار ما از مسئولان این است که بتوانیم به کار برگریدم.
وی ادامه داد: در یک نامه اسم ۲۵ نفر آمده که بروید در فلان شرکت مشغول به کار شوید، ما دنبال حقوق خود هستیم.
وی با اشاره به مقدار روغن های توقیف شده گفت: ارزش روغن های توقیف شده ما به میزان طلب خودمان است.
وی ادامه داد: حدود پانصد میلیون، روغن توقیف شده ما ارزش دارد و روغن توقیف شده در سردخانه است.
این کارگر با بیان اینکه من با ۱۴۰ تُن روغن چه کار کنم، گفت: روغن به چه درد من می خورد چرا وزارت صنعت و معدن برای خرید روغن اقدام نمی کند؟
این کارگر با بیان اینکه مجموعه بدهی های شرکت به کارگران اخراج شده متفاوت است، گفت: مبلغ دو میلیون تومان در عید سال ۹۶ به حساب بعضی کارگران واریز شده است.
این کارگر با تاکید بر اینکه من ۱۵ سال عمر و جوانی خود را را در این شرکت گذرانده ام،ادامه داد: الان باید کجا کار کنم؟
قبل از سفر دکتر روحانی به زنجان پیگیر نوشتن بنر بودیم که مانع شدند
کارگر دیگر با بیان اینکه قبل از سفر دکتر روحانی در مورد بیمه بیکاری و نوشتن بنر با یکی از مسئولان صحبت کردیم، ادامه داد :این مسئول گفت: به هیچ عنوان این کار را نکنید من طی ۴۸ساعته آینده بیمه بیکاری شما را برقرار می کنم.
وی ادامه داد: بعد از ۴۸ ساعت ما هر چه تماس گرفتیم پاسخی دریافت نکریدم.
این کارگر ادامه داد: تولید روزانه ما در کارخانه حدود ۴۵۰ تن بود که ظرفیت کارگران نیز پایین آمده است.
این کارگر با اشاره دستگاه های موجود در این کارخانه گفت: تمام دستگاه های موجود در این شرکت بروز هستند و فقط با تولید قوطی و بطری می توان حقوق حدود ۵۰۰ کارگر را داد.
وی گفت: چه شرایطی شده است که کارفرما می گوید توان پرداخت حقوق ۷۰۰ نفر را ندارد؟
کارگر دیگر در مورد مشکل بیمه بیکاری کارگان گفت: ۱۷ ما ه بیمه ما رد نشده است و بیمه می گوید باید بیمه شما بروز شود تا بیمه بیکاری شامل حال شما شود.
بنا بر شنیده ها این شرکت از طریق سازمان خصوص سازی واگذار نشده است.
با توجه به اینکه کارگران این کارخانه چند ماه است اخراج شده اند حال سوال اینجاست که چرا مسئولان برای حل مشکلات این کارگران اقدام چشمگیری انجام نمی دهند؟ اگر بین کارفرما و کارگر قراردادی موجود است چرا بر اساس قانون با آن برخورد نمی شود و اگر قراردادی موجود نیست کارفرما چگونه و با چه شرایطی کارگران را به کارگیری کرده است و مسئولیت کارفرما در قبال کارگران چیست؟ آیا هر کار فرمایی می تواند کارگر خود را بدون ضوابط اخراج کند و مسئولان در برابر او سکوت کنند؟ نقش مسئولان ذیربط در خصوص حق کارگران اخراج شده که مامنی جز قانون و مسئولان ندارند چیست؟ اگر مشکل کارگران اخراج شده حل شده است چرا هنوز این کارگران به کار باز نگشته و اگر حل نشده است بیمه بیکاری کارگران چه می شود؟ مسئولان اداره کار ،بیمه و سایر مراجع ذی صلاح چرا در راستای حل مشکلات کارگران اخراج شده اقدامی نکرده و در برابر کارفرما سکوت می کنند؟ اگر قانون بر کارهای کارفرما و کارگر حاکم است چرا کارگران نتوانند حقوق خود را از طریق قانون پیگیری کرده و قانون در برابر آنها سکوت کند؟ پافشاری کارفرما بر اخراج کارگران به هر دلیل و از طرفی سکوت مسئولان در برابر کارفرما چه توجیهی می تواند داشته باشد؟ آیا اخراج کارگران با شعار سال سازگاری دارد یا علت دیگری از جمله باج گیری از استانداری در قالب کمک به شرکت های نیمه فعال و … می تواند پشت سر این موضوع باشد که تا الان برخی را به سکوت وا داشته است؟ الله اعلم!
مهرزنجان