آذوح: مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی گفت: «یک میلیون نفر در وسعت بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار استان آذربایجان‌شرقی در بافت فرسوده و ناکارآمد ساکن هستند

توحید اخلاقی امروز در گفت‌وگو با فارس، همچنین از اجرای «طرح ملی ستاد بازآفرینی شهری پایدار» در تبریز خبر داد و وعده داد، این طرح در یک بازه ۱۰ ساله، در ۹۸ محله از استان آذربایجان‌شرقی اجرا خواهد شد.

بر اساس این آمار تکان دهنده، یک چهارم جمعیت استان آذربایجان شرقی حاشیه نشین اند. آذربایجان شرقی در حال حاضر حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد.

مناطق حاشیه نشین، بافت هایی هستند که مهاجران روستایی و تهیدستان شهری را در خود جای دادند و بدون مجوز و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری در درون و یا خارج از محدوده قانونی شهر‌ها به وجود آمدند.

عدم سرمایه گذاری حکومت ایران در آذربایجان جنوبی، سبب افزایش بیکاری، فقر و در نهایت مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها شده است.

حاشیه نشینی در تبریز نیز بسیار نگران کننده است. حکومت ایران با عناوین فریبنده ای چون «تبریز شهر بدون گدا» سعی دارد بیکاری و فقر گسترده در تبریز را کتمان کند اما طبق آمارهای رسمی کشور، یک چهارم جمعیت تقریبا دو میلیون نفری تبریز، حاشیه نشین اند.

ساکنان این مناطق از کلیه امکانات خدماتی، رفاهی، آموزشی و درمانی محرومند و در اینگونه مناطق میزان بزهکاری، اعتیاد و جرم و جنایت بسیار بالا است.

در مناطق حاشیه نشین نه تنها معضل بیکاری و فقر مرتفع نمی شود بلکه این افراد با بحران های جدیدی نظیر دستفروشی، خرید و فروش الکل و مواد مخدر، اعتیاد، قاچاق، طلاق، خشونت، قتل و غیره گرفتار می شوند.

هفته گذشته شهردار تبریز با تاکید بر خطر وقوع زلزله در تبریز هشدار داد: «در صورت بروز زلزله بزرگتر از ۷.۵ ریشتری شبانه در تبریز، بیش از ۴۴۰ هزار نفر کشته خواهیم داشت.»