آذوح: در تریبون آزاد دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز، دانشجویان آذربایجانی مطالبه ایجاد “رشته درسی زبان ترکی” و “تدریس زبان ترکی” در این دانشگاه را مطرح کردند.
یک تریبون آزاد دانشجویی با موضوع «مشکلات آموزشی دانشگاه» امروز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷) در صحن علنی دانشگاه آزاد تبریز برگزار شد.
در این تریبون آزاد، دانشجویان آذربایجانی به بیان مشکلات و تبعیض سیستماتیک حاکم بر سیستم آموزشی ایران پرداختند.
اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و عمل به وعده مسئولان در رفع ممنوعیت از تحصیل به زبان مادری (ترکی)، از مهمترین موضوعات مطرح شده در این تریبون بود.
یکی از دانشجویان هویت طلب در این تریبون آزاد گفته است: «همانطور که میدانید، در زمان انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، نامزدهها وعدههایی را مطرح می کنند. از وعدههایی که به ملت آذربایجان داده میشود، تحصیل به زبان ترکی است.»
وی در ادامه میافزاید: «در هر دوره از انتخابات، نامزدها وعده تدریس به زبان مادری در مدارس و دانشگاههای آذربایجان (جنوبی) را مطرح میکند. این مطالبه در حال حاضر تنها در تعدادی از دانشگاهها اجرایی شده و جای خالی آن در این دانشگاه (آزاد تبریز) احساس میشود.»
این دانشجوی هویت طلب با اشاره به تداوم ممنوعیت تحصیل به زبان مادری در مدارس آذربایجان جنوبی میگوید: «تدریس به زبان مادری نه از دانشگاه بلکه باید از دوره ابتدایی برای کودکان آغاز شود.»
وی همچنین تاکید دارد: «از مسئولین دانشگاه انتظار میرود رشته زبان و ادبیات ترکی را در دانشگاه آزاد تبریز ارائه دهند. همچنین باید همانند دانشگاه تبریز، اورمیه، و مدنی آذربایجان، واحد درسی زبان و ادبیات تُرکی در سیستم آموزشی قرار بگیرد.»
در زمان ایراد این سخنان از تریبون مذکور، دانشجویان حاضر در محوطه همواره به تشویق و حمایت از مطالبات مطرح شده میپردازند.
این دانشجوی هویت طلب در بخش دیگری از سخنانش میگوید: «به اتفاق جمعی از دانشجویان در ابتدای ترم جاری برای تشکیل کانون آذربایجان شناسی اقدام کردیم، اما متاسفانه مسئولین شرایط را فراهم نمیکنند.»
لازم به ذکر است؛ در حین مطرح شدن بحث “تشکیل کانون آذربایجان شناسی” مجری تریبون مانع از سخنرانی دانشجوی مذکور شد و میگوید خارج از موضوع صحبت نکنید. لذا سخنان این دانشجوی هویت طلب نیمه تمام میماند.
تریبونهای دانشجویی معمولا در ایام انتخابات و شرایط حساس جامعه تشکیل میشوند. پیش از این الیاس حضرتی؛ نماینده تهران با اشاره به بروز وقایع قریب الوقع در آذربایجان جنوبی گفته بود؛ اگر تحصیل به زبان مادری محقق نشود آینده آذربایجان جنوبی نامشخص خواهد بود.