آذوح: رئیس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی با انتقاد شدید از تخریب کارخانه بنیان دیزل، تاکید کرد: اتفاق تاسف برانگیز تخریب بنیان دیزل در تاریخ صنعت آذربایجان برای همیشه باقی خواهد ماند که کسانی یک کارخانه مولد را تعطیل کردند و با مجوز مسئولان استان آن را تخریب کردند تا به جای یک مرکز تولید مولد، یک مرکز تجاری و تفریحی ایجاد شود.

به گزارش سرویس اقتصادی نصر، "سید باقر شریف زاده" با انتقاد شدید از صدور حکم تغییر کاربری و تخریب کارخانه بنیان دیزل، به خبرنگار «نصر» گفت: آن زمان که زمزمه واگذاری بنیان دیزل مطرح بود، گفتیم که در واگذاری ها رعایت اصل اهلیت بسیار مهم است و اگر امروز شاهد تخریب کارخانه بنیان دیزل هستیم، مقصر سازمان خصوصی سازی است.

وی با بیان اینکه خصوصی سازی ها در استان مشکل دار انجام شده است، پرسید: این سازمان چگونه بدون بررسی اینکه افراد خریدار این مجموعه اهلیت صنعتی دارند یا خیر، بنیان دیزل را که یکی از بزرگترین و مهمترین واحدهای تولیدی استان بود را واگذار کردند؟

تخریب کارخانه بنیان دیزل قابل تحمل نیست

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز تاکید کرد: یک مکان صنعتی که باید تولید در آن رشد و بالندگی پیدا کند، ارزش افزوده و اشتغال ایجاد شود، متاسفانه یک مجتمع تجاری و تفریحی مطرح می شود. این شاید به ظاهر یک کار اقتصادی باشد، اما واقعا کفران در جامعه صنعت و تولید است.

شریف زاده گفت: اینکه جلوی چشمان مان یک مکان مقدس تولیدی که می تواند برای هزاران جوان جویای کار اشتغال ایجاد کند، موتور محرک صنعت کشور باشد و به صادرات کمک کند، برای ایجاد یک مرکز تجاری و تفریحی تخریب شود، قابل تحمل نیست و این زیبنده آذربایجان که ادعا داریم قطب صنعت کشور و سر ایران هست هم نیست.

تبریز قحطی زمین ندارد

وی افزود: در تبریز قحطی زمین برای ایجاد مرکز تجاری به وجود نیامده است، در همان نزدیکی و نهایتاً دو کیلومتری کارخانه بنیان دیزل کلی فضای خالی وجود دارد که با قیمت های مناسب هم می توانستند خریداری کنند و پاساژ احداث کنند.

رئیس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی گفت: کسانی که داعیه حمایت از تجارت دارند، می توانند خیلی راحت به جای تخریب کارخانه بنیان دیزل از این زمین ها استفاده کنند و طرح های تجاری و تفریحی شان را در انجا احداث کنند.

از نظر روان شناختی تخریب این کارخانه برای جامعه یک خسران سنگین است

شریف زاده با غیر قابل قبول خواندن بهانه گیری ها در خصوص زیان ده بودن بنیان دیزل، گفت: حتی با فرض اینکه کارخانه بنیان دیزل امروز تعطیل شده و دیگر فعال نیست، از نظر روان شناختی تخریب این کارخانه برای جامعه یک خسران سنگین است که ما یک مرکز تولیدی را تخریب می کنیم تا به جای آن مرکز خدماتی تجاری و تفریحی بسازیم.

وی افزود: من عمیقا از این اتفاق اظهار تاسف می کنم و امیدوارم مسئولان استان اجازه خسارت بیشتر به جامعه صنعت را ندهند. باز هم دیر نشده و می شود در همان مکان بنیان دیزل به کار و تولید ادامه داد.

روح منطقه صنعتی غرب تبریز، صنعتی و تولیدی است

این فعال بخش صنعت با بیان اینکه روح منطقه صنعتی غرب تبریز، صنعتی و تولیدی است و تغییر کاربری کارخانه بنیان دیزل به هیچ وجه پذیرفته نیست، گفت: زمانی تبریز به ابهت منطقه صنعتی غرب می بالید و وقتی آدرس می دادیم، می گفتیم: "تبریز، منطقه صنعتی غرب" و کارخانه های مادر در این منطقه در کنار هم زینت بخش نام تبریز بودند، اما واگذاری غیر اصولی این کارخانه ها به افراد نا اهل باعث ایجاد بحران، تعطیلی و امروز هم تخریب یکی از مهمترین کارخانه های منطقه صنعتی غرب شد.

شریف زاده اضافه کرد: با این وضعیت بعید هم نیست چند روز بعد کارخانجات دیگری که وضعیت بهتری از بنیان دیزل در اثر واگذاری های غیر اصولی ندارند، تعطیل و نهایتا تخریب شوند. هیچ بعید نیست نا اهلانی که این وادی قدم گذاشته اند و کارخانه ها و صنایع بزرگ تبریز را با قیمت های غیر واقعی و صرفاً به طمع زمین هایشان خریده اند به فکر تغییر کاربری و تخریب این کارخانه ها بیافتند.

مسئولان و نمایندگان استان با این اتفاق خطرناک سریعا برخورد کنند

وی اظهار داشت: ما از از این واقعه غم انگیر ابراز تاسف و تاثر عمیق می کنیم و از مسئولان و نمایندگان استان می خواهیم با این اتفاق خطرناک سریعا برخورد کنند و جلوی این کار ا بگیرند، چرا که از نظر روانی جامعه صنعت از این اتفاق احساس تو سری خوردن می کند.

رئیس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی گفت: امروز جامعه صنعت واقعا عزادار تخریب کارخانه بنیان دیزل است، چرا در شرایطی که باید به بخش تولید توجه بیشتری از گذشته شود، شاهد تعطیلی و تخریب یکی از بزرگترین و با سابقه ترین صنایع تبریز باشیم؟

شریف زاده افزود: در این واویلای رکود اقتصادی، تعطیلی و تخریب یک کارخانه بزرگ به بهانه اینکه دیگر تولید به صرفه نیست و می خواهیم مرکز تجاری و تفحریحی به جای آن بسازیم و در جای دیگری به جای آن بنیان دیزل ایجاد می کنیم، قابل پذیرش نیست و این ها قبلا بارها طرح شده و از این قول ها را خیلی ها می توانند بدهند و به بهانه آن کارخانه های تبریز تخریب کنند و کارهای دیگری کنند.

باید این اتفاق را به جامعه صنعت استان تسلیت بگوییم

وی با انتقاد شدید از صدور مجوز تغییر کاربری و تخریب کارخانه بنیان دیزل گفت: ما باید این اتفاق را به جامعه صنعت استان تسلیت بگوییم و امروز صنعت آذربایجان داغدار تخریب بنیان دیزل است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز ادامه داد: علی رغم اعتراض به موقع و مکرر تشکل های کارگری، کارفرمایی، انجمن های تخصصی، اتاق بازرگانی و... متاسفانه مسئولان استان هیچ اهمیتی به این اعتراض ها ندادند و این جامعه صنعت استان را بیشتر متاسف می کند.

شریف زاده تاکید کرد: اتفاق تاسف بر انگیز تخریب بنیان دیزل در تاریخ صنعت آذربایجان برای همیشه باقی خواهد ماند که کسانی یک کارخانه مولد را تعطیل کردند و با مجوز مسئولان استانی آن را تخریب کردند تا به جای یک مرکز تولید مولد، یک مرکز تجاری و تفریحی ایجاد شود.

به گزارش نصر، کارخانه بنیان دیزل تبریز که در راستای اجرای سیاست های خصوصی سازی در سال 86 به بخش خصوصی واگذار شده بود، هم اکنون پس از دریافت حکم تغییر کاربری در بهمن ماه سال 93، تعطیل و ساختمان های آن در حال تخریب است.

شركت بنيان ديزل تبريز در سال 1348 شمسي همزمان با شکل گیری صنایع منطقه صنعتی غرب تبریز تحت ليسانس شركت درمن انگلستان با هدف تولید موتورهاي ديزلي تاسيس گرديده و در ادامه در سال 1355 مونتاژ موتورهاي Volvo ديزلي نيز به توليدات آن اضافه گرديد.

بنیان دیزل در سال 1386 در جهت اجرای سیاست های خصوصی سازی در کشور به بخش خصوصی واگذار شد، اما سهامدار جدید این شرکت از پس اداره و توسعه آن بر نیامد تا اینکه در مهر ماه سال 91 این کارخانه تعطیل و حدود 400 کارگر آن بازنشسته، اخراج و یا به واحدهای دیگری انتقال داده شدند.

 Azerbaijan