آذوح: معدن طلای زرشوران(زره شوران) آذربایجان تعطیل و ۱۲۰ کارگر این واحد معدنی بیکار شدند. معدن طلای زرشوران تکاب بزرگترین معدن طلای خاورمیانه است که در تکاب قرار دارد.
این معدن طلا از اول مرداد ماه تعطیل شده و تمامی ۱۲۰ کارگر آن با ۵ ماه مزد معوقه هم اکنون بیکار شده اند. این کارگران بصورت میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار دارند.
خبرگزاری «ایلنا» با اعلام این خبر افزود: «این واحد معدنی چندین سال است تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گسترش راه معدن شهسوار» و با نظارت شرکت ایمیدرو فعالیت استخراجی دارد.»
کارگران با بیان اینکه واحد معدنی زرشوران تا اسفند ماه سال ۹۵ بیش از ۲۰۰ کارگر داشت، افزودند:«پیش از این شرایط استخراج در معدن طلای زرشوران بسیار خوب بود و معلوم نیست که مدیریت کنونی چرا با مشکل مواجه شده است؟
به نوشته ایلنا، «۵۱درصد شاغلان این واحد معدنی را نیروهای بومی منطقه، ۴۰ درصدآن ساکنان روستاهای اطراف زرشوران و بقیه نیروهای فنی و تخصصی غیربومی تشکیل میدادند.»
کارگران افزودند: «جدا از وضعیت نامشخص معدن طلای زرشوران، فعالیت کارخانه استحصال طلا نیز که در نزدیکی این واحد معدنی با مدیریت دولتی اداره میشود مشخص نیست و کارگران شاغل در آن نگران از دست دادن شغل خود هستند.»
اداره کار آذربایجان غربی: پیگیر وضعیت کارگران هستیم
در این زمینه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی به ایلنا گفت: این واحد معدنی به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی پیمانکار (شرکت پیمانکاری گسترش راه ومعدن شهسوار تکاب) از سوی کارفرمای اصلی (شرکت گسترش معان وصنایع معدنی طلای زرشوران) تعطیل اعلام شده است.
معدن طلای زرشوران آذربایجان-بزرگترین معدن طلای خاورمیانه
پیشتر در بهمن ماه و اسفندماه٩۵، کارگران کارخانه طلای زرشوران آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل فرمانداری تکاب و محل کارخانه طلا، تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.
معدن طلای زرشوران آذربایجان در آبانماه سال ١٣٩٣، با حضور «جهانگیری» معاون اول حسن روحانی، «محمدرضا نعمت زاده» وزیر صنعت و «کرباسی» رئیس سازمان نوسازی صنایع و معادن ایران، با ظرفیت ابتدایی «تولید سالانه سه تن طلا » افتتاح شد.
به گزارش «روابط عمومی ایمیدرو»، روز دوشنبه ٤آبان٩٤، «۳۰ کیلوگرم شمش طلای ۲۴ عیار»، بعنوان نخستین محصول کارخانه طلای زرشوران از طریق بورس کالای ایران به فروش رسید و از آن زمان تاکنون صدها محموله طلای این معدن به تهران منتقل شده و به فروش رسیده است در حالیکه مردم ترک منطقه در فقر و محرومیت بسر می برند.
روز چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴، خبرگزاری مهر گزارش داد: « تولید طلای ایران تا سال ۹۶ به ۷ تن در سال می رسد که از این میزان، ۶ تن تنها متعلق به معدن طلای زرشوران تکاب و ۷۰۰ کیلوگرم دیگر مربوط به معادن طلای استان آذربایجان شرقی خواهد بود.»
معدن طلای زره شوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانه محسوب می شود که در روستایی به همین نام در شهرستان تکاب در آذربایجان جنوبی واقع شده است.
تکاب «تیکان تپه» با دارا بودن دو معدن بزرگ طلای خاورمیانه(معادن طلای زره شوران و آغ دره) و همچنین بیش از هشتاد معدن سنگ مختلف، یکی از محروم ترین شهرهای کشور ایران می باشد.
سهامداران و مالکان این معادن، اهل استان های فارس نشین مرکز کشور می باشند و با انتقال مواد معدنی به مرکز کشور، سود و مالیات حاصل از این معادن به شهرهای اصفهان، کرمان، یزد و تهران منتقل می شود و این معادن عملا سودی برای اهالی ترک منطقه ندارد.